Basic personligt

Daniels personliga blogg

Solidariskt med dina kompisar, tjejen

Fint jobbat, tjejen. Verkligen.

För varje falsk anklagelse om våldtäkt eller sexuella trakasserier från tjejer, desto svårare blir det för de som drabbas att faktiskt få gärningsmannen dömd. Det krävs inte så många sådana här historier för att både poliser eller domstolar slutar lita på tjejer överhuvudtaget. Det kanske inte är en så himla bra utveckling.

Andra bloggar om: , , .

Annonser

juni 11, 2007 - Posted by | allmänt

3 kommentarer »

 1. Håller med dig. Det där är ju att såga av grenen som alla tjejer sitter på. Jag tycker det verkar som om ungjäveln (ja vad kan man annars kalla henne) tyckte att det var en passande hämnd mot ”den orättvisa läraren” som sade åt henne att skärpa sig. Rena sandlådenivån. Suck.

  Kommentar av degbunke | juni 12, 2007 | Svara

 2. Jag reagerar lite på det här, även om det finns någon sorts sanning i det. Hur kommer det sig att när en man gjort jävligt dumma grejer, så dyker det inte upp några kommentarer om att de är ”olojala mot alla män”?

  Svårt att sätta fingret på, eller uttrycka vad jag menar – men det är så märkligt att kvinnor inte får vara feminister, men måste vara lojala och ta ansvar för allt och alla. Det är en konstig motsättning av något slag som kan exploateras på alla håll och kanter. Du får inte känna lojalitet med andra kvinnor och kalla dig feminist, och du får inte skita i andra kvinnor och köra mer eller mindre idiotiska race på egen hand.

  Den där tjejen som anklagade sin lärare är såklart en jävla idiot. Trots att vi är av samma kön har jag inget med henne att göra, ej heller hennes föräldrar som uppenbarligen missat något i uppfostran av henne, eller hennes lärare. Det finns inget samband mellan henne och andra kvinnor att tala om. Precis som det inte finns ett samband mellan en specifik sexualförbrytare och alla män (som också svingas oförsiktigt i motsvarande diskussioner).

  Jag hoppas det inte framstår som ett påhopp nu, kände ett behov av att förmedla ett litet aber för den här sortens tankevurpor som är alltför vanliga – en kvinna får representera alla, oavsett vilken ”sida” man står på. Det blir lite ”kliigt” ibland! 🙂

  Kommentar av opassande | juni 13, 2007 | Svara

 3. opassande: Nej, jag ser det inte alls som något påhopp. Det är däremot en väldigt bra poäng, om varför det ibland är så lätt att slå ihop människor till en grupp.

  Kommentar av Daniel Brahneborg | juni 14, 2007 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s