Rejält förbättrad köksutrustning

Vår arsenal med köksutrustning fick idag ett rejält lyft. Sedan flera år tillbaka har vi en digital ugnstermometer, som är guld värd när man ska helsteka kött. Och för att veta när man ska sänka plattan när man kokar ägg, men då brukar folk tycka att jag är knäpp och ägnar mig åt teknikmissbruk. Tekniska saker ska användas, så det så.

Idag är denna termometer ersatt av en ny. Grunden är densamma, en pinne som man sticker in i det som ska tillagas, och en liten kontrollpanel för att ställa in den temperatur då den ska pipa. Det exceptionellt fantastiska, och rent utsagt helt makalöst superbra tillägget består av en liten minipanel som man kan ha någon annanstans, så man kan sitta kvar vid datorn och fortfarande ha full kontroll på köttbiten.

Kommentarer av typen ”men du ser faktiskt ugnen från ditt skrivbord, inklusive vad som står på den där termometern” undanbedes.

Andra bloggar om: , , .

3 reaktioner till “Rejält förbättrad köksutrustning

  1. Sådana prylar är absolut nödvändiga!

    Hmmm…det där med att sänka temperaturen på plattan låter lite avancerat – är det så att du vrider ner tempen när vattnet har nått nästan 100 grader?

  2. Ister: Precis. Full fart (”6”) tills vattnet når 75 grader, då sänker jag till ”4”. Baserat på metodiskt genomförda tester för att nå en punkt så att vattnet hinner börja sjuda, men utan att koka över. Då minimeras dessutom risken att äggen kokar sönder.

    Nej, jag har inget liv.

    Kinna: Precis! Jag förstår faktiskt inte hur folk orkar göra stekar utan en sådan. Hur ska man då veta när den är klar utan att vara snustorr?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s