Mitt första Shorinjikempopass

Idag var det lite annorlunda på Shorinjikempopasset. Det var inga tränare där, utan bara jag och fyra personer som ska gradera på torsdag. Två av dem ska gradera två nivåer högre än vad jag har, så där gjorde jag inte mycket nytta. De andra två skulle däremot gradera till nivån ett steg under min, vilket innebar att jag fick träna tillsammans med dem.

För att vara säkra på att få med allting så gick vi igenom hela träningsprogrammet uppifrån och ned, och gjorde en låtsasgradering. Inte för att jag på något som helst sätt har kvalifikationer för att faktiskt hålla en sådan, men jag kan i alla fall läsa innantill och se de mest uppenbara felen och visa hur teknikerna ska se ut. Innan jag visste ordet av så hade jag då hamnat där sensei brukar stå, med de två aspiranterna framför mig. Bara det kändes lite underligt.

Jaha, så jag börjar läsa upp de olika sakerna som de kommer bli testade på, och ganska snabbt föll jag in i sensei-rollen och försökte använda rätt kommandon, och göra så rätt jag bara kunde (samtidigt som jag var oändligt tacksam att de ordinarie tränarna inte såg alla fel jag gjorde). De där personerna gjorde dessutom precis som jag sa. Skum känsla, fast det var faktiskt väldigt kul.

Nu återstår bara några års träning så jag kommer upp i grad lite grand och en instruktörskurs eller nåt, så jag blir behörig att hålla träningspassen på riktigt.

Andra bloggar om: , , .

En reaktion till “Mitt första Shorinjikempopass

  1. Första gången man ”leker sensei” känns det _väääldigt_ fel. Tyvärr går det alldeles för snabbt innan uppmärksamheten och resten känns helt naturlig. Makt korrumperar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s