Världens mest korkade unge

Jag tycker att rubriken ovan vore ett bättre namn på den där nya frågesporten med barn (som jag har gnällt över en gång tidigare), åtminstone om den är på minsta sätt lik den trailer som de har kört en massa gånger. Som unge måste man väl ha bättre saker att göra än att lära sig en massa meningslösa fakta?

Man är inte ”smart” för att man vet att augusti har 31 dagar. Möjligen lite allmänbildad. Jag är fortfarande inte helt säker på hur många dagar det är i varje månad, men jag anser mig inte vara korkad för det. Det finns kalendrar, de fungerar ypperligt.

Man är däremot smart om man kommer på att man kan följa knogarna på händerna för att se om en månad har 31 dagar eller färre.

Är det så svårt att förstå skillnaden?

Andra bloggar om: , , , , .

3 reaktioner till “Världens mest korkade unge

  1. ååååh vad jag håller med!! Att rabbla fakta är inte att vara smart… jisses people… Och alla dessa som ”erkänner sig vara mindre smarta än tolvåringar”. (baserat då på just faktarabblandet)… i aftonbladet då såklart.

  2. Trevligt att ni håller med mig. 🙂

    De kan ju ha ”hur många pianostämmare finns det i stad X?” eller nåt, som väl Microsoft körde med på sina anställningsintervjuer förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s